Select Beslagfreesmachine 35500 – Occasion

Art. nr.: SEM.35500.N SH

VERKOCHT

Een machine voor het frezen van uitsparingen ten behoeve van o.a. scharnieren, dievenpen gaten, sluitplaten, slotplaten en sluitkommen in deuren en ramen of in losse deur- en raamonderdelen alsmede in losse kozijnonderdelen.

Machinebeschrijving:

  • Stabiel frame samengesteld van gelast kokerprofiel, geplaatst op zware stelvoeten
  • Op het frame is in lengterichting (x-as) een spelingvrije, hoogprecisie, tweevoudige kogelomloop lineair geleiding gemonteerd. De bewerkingslengte is 2200 mm.
  • Op de dubbele x-as geleiding staat de verplaatsbare maldrager. Het positioneren kan worden uitgevoerd met het ingebouwde meetlint en een snelklemhendel. De malplaten worden pneumatisch opgespannen en zijn uiterst snel uitwisselbaar.
  • Op de dubbele x-as geleiding staat tevens de bewerkingseenheid met kruissupport, een tasterpen en de freesmotor. Aan de rechterzijkant zijn twee dwarsaanslagen bevestigd. De x, en y-beweging zijn met twee pneumatische remcilinders op elke gewenste positie te blokkeren. Middels een revolveraanslag zijn acht freesdieptes in te stellen. De freesmotor is voorzien van een afzuigkap
  • De machine is uitgevoerd met één kopsaanslag. Deze heeft twee posities n.l. 0-positie en 2,5mm hangnaad. In dwarsrichting is de kopsaanslag op een hoogprecisie kogelomloopwagen geplaatst waardoor de aanslagpositie zeer snel te vinden is
  • Drie werkstukklemmen welke in lengterichting te verplaatsen zijn. De maximale hoogte (bijv. deurbreedte) is 103cm. Door middel van verticaal werkende klemcilinders worden de werkstukken van beneden naar boven geklemd
  • Besturingskast met voedings-, bedienings- en beveiligingscomponenten
  • Verder wordt standaard meegeleverd:

           * Drie sponningblokjes 17mm

           * Drie zelfinstellende hulpklemblokken voor ramen (3º armstelling)

           * Eén malplaat voor één type scharnier

           * Een lengte turbonietplaat 2000x160x20mm t.b.v. eigen aanmaak van mallen

Opties

SEM.35500.N 01
De maldrager wordt gepositioneerd met een pneumatische cilinder. Eén malstrip met 10 mm V-groef verdeling wordt meegeleverd.
SEM.35500.N 02
Tasterpen met 3 dieptes (voor o.a. veiligheidssluitkommen).
SEM.35500.N 03
Vier extra dwarsaanslagen incl. 2 handbediende stuiten.
SEM.35500.N 04
Z-beweging (verticaal) is d.m.v. pneumatische remcilinder te blokkeren.
SEM.35500.N 05
De diepte van optie 4 is afleesbaar d.m.v. een instelbare liniaal.
SEM.35500.N 06
Digitale uitlezing op de maldrager.
SEM.35500.N 08
De tasterpen wordt op een kogelomloopeenheid gemonteerd en is verstelbaar t.o.v. de frees d.m.v. een kartelknop en kan uiterst nauwkeurig afgelezen worden met een mechanisch digitale teller (0,1mm). Hiermee wordt het mogelijk afwijkende deurdiktes of afwijkende houtmaten te voorzien van uitsparingen met behulp van standaard freesmallen.
SEM.35500.N 11
Rechts op het frame is een kopsaanslag gemonteerd (spiegelbeeld uitvoering van de linker kopsaanslag). De aanslag staat tevens op een lineair geleiding, zodat de aanslag naar rechts weggeschoven kan worden. De totale bewerkingslengte van de machine is hierdoor optimaal te benutten.
UITGELICHT
Esbeekseweg 10-b 5085 EB Esbeek
Nederland
T: +31-(0)13 - 51 69 234
E: info@select-esbeek.nl
KVK 18048948
Stat. zetel Esbeek